Tuesday, June 23, 2009

Bulan Rejab menjelma...

salam semua...
Today Bear nk berkongsi dengan semua Fadhilat berpuasa di Bulan Rejab. memandangkan esok 24 Jun 2009, bersamaan dengan 1 Rejab 1430 H, mari lah kita berpuasa beramai2..;)
ok..kat bawah ni ada sedikit info tentang fadilat puasa di bulan Rejab..Let's overview ada apa disebalik Bulan Rejab, Bulan Allah SWT..


Rasullullah s.a.w. bersabda; "Barang siapa yang berpuasa 3 hari yaitu pada tanggal 1, 2, dan 3 Rejab (24,25,26 Jun 2009) maka ALLAH swt akan memberikan pahala seperti 900 tahun berpuasa dan menyelamatkannya dari bahaya dunia dan seksa akhirat
Barang siapa berpuasa 7 hari dalam bulan ini, maka ditutupkan 7 pintu neraka Jahanam dan barang siapa berpuasa delapan hari maka akan dibukakan 8 pintu syurga
arang siapa berpuasa 5 hari dalam bulan ini, insyaallah permintaannya akan dimakbulkan Allah Swt..InsyaAllah
arang siapa yang berpuasa 2 hari di bulan Rejab akan mendapat kemuliaan di sisi ALLAH swt
Sabda Rasulullah saw lagi :”Pada malam Mi’raj, saya melihat sebuah sungai yang airnya lebih manis dari madu, lebih sejuk dari air batu dan lebih harum dari minyak wangi, lalu saya bertanya pada Jibril as “Wahai Jibril untuk siapakah sungai ini?” Maka berkata Jibrilb as “Ya Muhammad sungai ini adalah untuk orang yang membaca selawat untuk engkau dibulan Rejab ni.”
P/s : Mari la kita rebut 5 perkara sebelum datang lima perkara..

Tuesday, June 16, 2009

Award untuk ku

dtgnye award ini dr incik Bond Alfonso..tq babe!!
terima kasih memberi award your blog is cool!!
Korang rasa blog korang cool?
ntah..biase je kot :D
Ape tagline blog korang?
Be grateful on what we own
Berapa kerap anda menukar theme blog korang?
sekali je..itu pon masa mula2 berblogging..pasal theme yg pertama x chumel langsung.hehe
Bagaimana korang menjerumuskan diri dlm dunia blogger?
sejak duduk dgn roomate yg bernama Cik Epa. pasal dia gile blog, so i pon cam terikot ( saya x mudah terpengaruh k.. :P ) .then pasal boring since my darlink abes study n leave me alone kat unisel ..huwaa..
Senaraikan top 5 blog2 yg anda rasa cool..
http//:epagroove.blogspot.com/

Selamat Ulang tahun ...

ditujukan kepada semua my friend yg menyambut ulang tahun kelahiran pada Jun ini
ramai sgt member2 yg dilahirkan pd bulan jun
di kesempatan ini, (chewah..ayat nk poyo je :P )
bear nk wish u all ..(incik bond yg ganteng, cik Epa vogue da vast, cik yatie yg cantik, mashimaro)
Selamat menyambut ulang tahun kelahiran
Semoga sentiasa di dalam rahmat-Nya
Di murahkan rezki,kegembiraan dan ketenangan
di berikan jodoh yang baik...;) ( tersenyum cik epa n incik bond eh..:P )
n kepada semua para blogger yg rajin follow my blog ..
if Jun ini merupakan ulangtahun kelahiran u all..
i wish u all..
Happy Birthday!!!


Monday, June 15, 2009

ke mana saya menghilang??

salam...
lama sungguh cik Bear x berblogging. rindunye..
x sempat langsung
x tahu la nk citer ape ni
no idea...
anyway cik Bear dah bekerja part time skrg
hehe...cri duit woit..
Di travel agency
so sape2 yg nak p travel 1 Malaysia, or p Indonesia n all over the world
dipersilakan..
boleh ku berikan best rate... :)
anyhow..actually i'm taking my short sem
so kiranye sambil study smbil wat part time
herm..ada lagi ke yg follow blog saya ni..huhu
:(
saya x menghilang ke mana
cuma kat uma xda internet la..wakahkah
herm..ape ko merepek ni..
bye la eh
 

[F][o][L][L][o][W][E][R][S}