Tuesday, June 23, 2009

Bulan Rejab menjelma...

salam semua...
Today Bear nk berkongsi dengan semua Fadhilat berpuasa di Bulan Rejab. memandangkan esok 24 Jun 2009, bersamaan dengan 1 Rejab 1430 H, mari lah kita berpuasa beramai2..;)
ok..kat bawah ni ada sedikit info tentang fadilat puasa di bulan Rejab..Let's overview ada apa disebalik Bulan Rejab, Bulan Allah SWT..


Rasullullah s.a.w. bersabda; "Barang siapa yang berpuasa 3 hari yaitu pada tanggal 1, 2, dan 3 Rejab (24,25,26 Jun 2009) maka ALLAH swt akan memberikan pahala seperti 900 tahun berpuasa dan menyelamatkannya dari bahaya dunia dan seksa akhirat
Barang siapa berpuasa 7 hari dalam bulan ini, maka ditutupkan 7 pintu neraka Jahanam dan barang siapa berpuasa delapan hari maka akan dibukakan 8 pintu syurga
arang siapa berpuasa 5 hari dalam bulan ini, insyaallah permintaannya akan dimakbulkan Allah Swt..InsyaAllah
arang siapa yang berpuasa 2 hari di bulan Rejab akan mendapat kemuliaan di sisi ALLAH swt
Sabda Rasulullah saw lagi :”Pada malam Mi’raj, saya melihat sebuah sungai yang airnya lebih manis dari madu, lebih sejuk dari air batu dan lebih harum dari minyak wangi, lalu saya bertanya pada Jibril as “Wahai Jibril untuk siapakah sungai ini?” Maka berkata Jibrilb as “Ya Muhammad sungai ini adalah untuk orang yang membaca selawat untuk engkau dibulan Rejab ni.”
P/s : Mari la kita rebut 5 perkara sebelum datang lima perkara..

1 flowers:

buaya said...

salam ziarah..
dijemput menjadi follower sy yer..

www.buaya-merah.blogspot.com

Post a Comment

rajin2 la bg komen lg eh..

 

[F][o][L][L][o][W][E][R][S}