Monday, August 24, 2009

STD punye hal

"SEXUALLY TRANSMITTED DISEASE"
Semalam after bebrbuka puasa, Cik Bear duduk jap dpn tv melayan 3R
Kebetulan Sofea ( my brother's daughter ) dtg duduk dkat sisi i
she's about 6 years old
ho..time tu kat 3R tgh ada doctor yg bercakap regarding the STD
how to prevent the STD
then sampai 1 part sofea bertanye
"mak uda, what is condom?"
"????"
"err..org besar punya"
sseriously, Cik Bear mmg x tahu nk jawab ape time tu.
tergamam
dah tentu la sofea x tahu pad tu ape
haha..ape punye jawapan mak Uda dia bg

then bila da abes the show, da tentu la blkg show tu stated sape penaja program tu
budak2 tgh belajar spelling,
suma benda dia nk spell
" D.O.V.E DOVE"
"K.O.T.E.X KOTEX"
"KOTEX tu ape Mak Uda ?"
Sekali lagi Cik Bear kena dgn soalan cepu emas
"err...pad"
belom sempat Cik Bear jawab
"Ho..yang pakai org yg da besar je eh?"
"mak uda pakai x?"
adoi..kena lg
Budak2 skrg full of curious
"pakai la"



"mak uda, yg macam kaisara pakai tu eh?"
"yang dia dgn kwn2 dia naik basikal yg x bergerak tu eh?"
Sofea..stop it.
Cik Bear angguk je..coz da x terlayan da.
" Diaorang x malu ke Mak Uda?"
"kan diorg tunjuk gambar panties"
Cerdiknye budak2 skrg
boleh ingat
Last2 Cik Bear ajak dia p solat maghrib
Baru la mulut dia diam
kalo x, topik Kotex x abes2 la jawabnye
Seperti yg Cik Bear pernah bca dlm n3 kak Tirana
Manusia seperti span
mudah mnyerap ape saje
n anak2 ibarat span
dia akan menyerap ape saje info sama ada baik atau buruk
kita yg tentukan ape yg akan diserap
Tertanye2
kenapa iklan skrg seperti terlalu open
Pada Cik Bear, still boleh terima iklan tuala wanita
tapi bila budak2 watch the iklan bersama kita
byk yg akan disoal


Saturday, August 22, 2009

1 pagi di Bulan Ramadhan








MORNING MALAYSIA!!!

n selamat berpuasa semua :)

Today pagi2 lg Cik Bear da kat opis
Selalu time2 gni, p breakfast dgn big boss..hehe
But today, duk melangak dpn pc je la :P
Keje pon x byk hari ni
rasa cm nk tido je pg2 ni
Puasa kali ni Cik Bear berjauhan dari si dia yg tercinta
Selalu kalo sahur,buke posa, together
but this time, si dia xda
oh..rasa syahdu plak
Really miss the moment with him la..
Tapi nk buat cmne..si dia terlebih dahulu menempuh alam pekerjaan
Relakan saje :)
however, Cik Bear skrg duduk dgn famly kembali
no more hostel life
no more tears n joys dgn housemate
now i want to finish my study smbil wat part time
more responsibilities
n Cik Bear sdg tercari2 tmpat utk Industrial training
Tapi x nk dgn contractor
nk dgn consultant or yg related dgn project management only
ada ke??
sape2 nk bg contact? :)
"memilih tol la ko ni Bear"




Friday, August 21, 2009

Masih Cinta

tiba2 nk menggedik jap layan lagu ni
Song by Kotak
Band Indonesia yg ala2 cm cokelat
First time dgr kat blog my friend...
then trus tangkap jiwang..hehe
oh..lagu ini tidak ada kena mengena dgn Cik Bear punye hidup k
just tertawan dgn melody yg agak indah :P
Layan2..eh..best la pulak
Masih Cinta
Tik...tik..tik.. Waktu berdetik
Tak mungkin bisa ku hentikan
mau mu jadi mau ku
Pahit pun itu ku tersenyum
kamu..tak tahu
rasanya..hatiku..
saat..ber..hadapan kamu
Tik..tik..tik..
Airmataku..
Biar terjatuh dalam hati..
Mau ku tak penting lagi..
Biarku buat bahagiamu..
kamu..tak tahu..
rasanya..hatiku...
saat...ber..hadapan kamu
kamu..tak bisa..
bayangkan...
rasanya..
jadi diriku..
yang masih cinta...
kamu..tak tahu..
hancurnye hatiku...
saat ber..hadapan..kamu
kamu..tak bisa
bayangkan rasanya..
jadi diriku..yang masih cinta..

Salam Ramadhan Al- Mubaraq

Salam Ramadhan kepada semua follower blog Cik Bear yg x seberapa ini ......(^^)
Selangkah demi selangkah, x sangka Ramadhan menjelma kembali
Bersyukur kerana kita masih berpeluang menyambut Ramadan sekali lagi ;)
Semoga Ramadhan kali ini membawa seribu pengertian dalam hidup kita
Semoga kita dapat lalui bulan yg penuh rahmat ini dgn sempurna
Selamat Berpuasa...

Thursday, August 20, 2009

Kembali ke Pangkal Jalan

Akhirnye Cik Bear mengambil keputusan untuk kembali ke layout asal.hehe...
Punye la lame, tkar layout itu, tukar layout ini, last2 back to yg dulu
Pada Cik Bear, ini yg the best..( ape lah taste ko ni Bear)
Member siap tanye lg, ape jd wif my blog
Yelah..lame x update cerita, then layout cm x normal..hehe
Now..kembali ke pangkal jalan
Oh yea..skrg Cik Bear berada di final semester di Unisel
YES!!YES!!!
oh..sungguh x sabar nk menghabiskan zaman belajar
but still i keje part time kat travel agency tu :)
Hope final sem ni mmberikan lembaran baru dalam hidup i..:P
Oh..Cik Bear akan rajin mengupdate blog selepas ni :)
 

[F][o][L][L][o][W][E][R][S}