Monday, August 24, 2009

STD punye hal

"SEXUALLY TRANSMITTED DISEASE"
Semalam after bebrbuka puasa, Cik Bear duduk jap dpn tv melayan 3R
Kebetulan Sofea ( my brother's daughter ) dtg duduk dkat sisi i
she's about 6 years old
ho..time tu kat 3R tgh ada doctor yg bercakap regarding the STD
how to prevent the STD
then sampai 1 part sofea bertanye
"mak uda, what is condom?"
"????"
"err..org besar punya"
sseriously, Cik Bear mmg x tahu nk jawab ape time tu.
tergamam
dah tentu la sofea x tahu pad tu ape
haha..ape punye jawapan mak Uda dia bg

then bila da abes the show, da tentu la blkg show tu stated sape penaja program tu
budak2 tgh belajar spelling,
suma benda dia nk spell
" D.O.V.E DOVE"
"K.O.T.E.X KOTEX"
"KOTEX tu ape Mak Uda ?"
Sekali lagi Cik Bear kena dgn soalan cepu emas
"err...pad"
belom sempat Cik Bear jawab
"Ho..yang pakai org yg da besar je eh?"
"mak uda pakai x?"
adoi..kena lg
Budak2 skrg full of curious
"pakai la"



"mak uda, yg macam kaisara pakai tu eh?"
"yang dia dgn kwn2 dia naik basikal yg x bergerak tu eh?"
Sofea..stop it.
Cik Bear angguk je..coz da x terlayan da.
" Diaorang x malu ke Mak Uda?"
"kan diorg tunjuk gambar panties"
Cerdiknye budak2 skrg
boleh ingat
Last2 Cik Bear ajak dia p solat maghrib
Baru la mulut dia diam
kalo x, topik Kotex x abes2 la jawabnye
Seperti yg Cik Bear pernah bca dlm n3 kak Tirana
Manusia seperti span
mudah mnyerap ape saje
n anak2 ibarat span
dia akan menyerap ape saje info sama ada baik atau buruk
kita yg tentukan ape yg akan diserap
Tertanye2
kenapa iklan skrg seperti terlalu open
Pada Cik Bear, still boleh terima iklan tuala wanita
tapi bila budak2 watch the iklan bersama kita
byk yg akan disoal


4 flowers:

bellafarhan said...

trima kasih krn follow saya...selamat berpuasa k..

Hariq-Sha said...

hikksss...kids will always be kids...comel sgt ble dorang bertanye...and how brilliant they can be at times...soklan tak pernah terfikir dek kta pon dorang boleh terfikir...ngeh3...

ohh...rindu plak kat sepupu yang comel2 tuh~

kelambuharimau said...

ayoo..macam macam ade dah..ini macam bagusla

BabY BoNeka said...

Addoyaii..tingat kat ank buah baby..

Post a Comment

rajin2 la bg komen lg eh..

 

[F][o][L][L][o][W][E][R][S}