Friday, May 15, 2009

Betol ke???

Salam semua...
SAYA hanya sekadar ingin mendapatkan kepastian saje eh...

Dgr cerita OLD TOWN WHITE COFFEE actually non-halal
Coz ada certain product mereke, the ingrediant is PORK
Eventhough they have logo halal from JAKIM
But halal on certain product only such as on a beverages
Then i terkedu..x tahu nk cakap ape
coz i baru je mkn kat OLD TOWN tu
huhu

Pastu TGI's FRIDAY
According to my sis, lect dia pernah jadi manager kat salah satu branch TGI ni
Tgi mmg tersangat la sedapnyee
Y sgt sedap?
Coz they put liquor in their food
But most of our muslims did not know about this

Ini hanye ape yg BEar dapat tahu
Mintak maaf kalo Bear tersalah info...
Any comment?

3 flowers:

~dARlee zURiS~ said...

old town memang dah takde logo halal kat restoran die.
tp..diorang takde lah guna pork
cuma..ade certain2 bahan masakan yg diorang guna tak halal cam mee apa tah nama die yg cam megi tu.itu tak halal.tp..rasanya most of old town restoran dah tutup menu tu.

tgi friday tu memang sedap
environment pun best kan.
zuris rasa,tak semua bahan masakan yg diorang masak guna liquor.
kita kena baca menu die lah
dan..bila kita salah pilih,waiter dia akan kasi tau kalu kita nie islam.
itu based on our experience lah :)

Bond De Great said...

kalau guna liquor mybe still ok laa...tapi kalau ader pork tu yg prob nyer...sbb walau pun kita order makanan tu pork free tapi tempat masak n bekas masak tu still bekas pork...kena samak dulu bru boleh pakai..kalau x still samer jer laaa....

Ummu Ilham™ said...

ada sekali aku ajak husband aku mkn kt tgi tp die kata NO coz kt situ mmg ada liquor.. even certain menu je tp klw kita mkn kt situ dh kira bersubahat ler dgn die org.. so tk pyh le mkn kt situ..huhu
old town xsure..hua hua hua!!

Post a Comment

rajin2 la bg komen lg eh..

 

[F][o][L][L][o][W][E][R][S}